Re: srážková daň a bonus na dítě
>Dobrý den, prosím o radu. Zaměst.je již ve
>starob.důchudu a má studujicí dítě. Její měsíční mzda je cca
>4500,-Kč. Letos již nemá nárok slevu na poplatníka, čili
>se počítá srážková daň.
A to vyvozujete z čeho - to "čili se počítá srážková daˇ"??? Proč si myslíte, že nemá-li nárok na slevu na poplatníka, nemůže podepsat Prohlášení a mít zálohovou daň???
>Nemůžu nijak do mzdy uplatnit
>bonus.
Mohla byste, kdybyste mu dala podepsat Prohlášení, neuplatnila slevu na poplatníka, ale uplatnila daňové zuvýhodnění na dítě.
>Myslím si, žeby na něj měla mít nárok a teď
>nevím, jestli mám něco špatně nastaveno v programu nebo na
>něj nemá nárok. Děkuji za odpověď.
V programu to nemáte špatně nastaveno, problém je mezi klávesnicí a židlí.
No, já se vás trochu zastanu. Moc se mi ta odpověď předchozího odpovídajícího nelíbí. V programu si nastavte, že má poplatník podepsané prohlášení, nebude mít tím pádem srážkovou daň, ale zálohovou. Jenom se mu neuplatní sleva na dani. Zkuste znovu zadat mzdu a uvidíte, že program vám i spočítá bonus na dítě.
Iva
To snad nemyslíte vážně? Jak si může tazatelka v programu zaškrtnout, že má poplatník podepsáno Prohlášení, když se mu chystá danit srážkouvou daní, neboť je přesvědčená, že nemá-li nárok na slevu na poplatníka, nemůže ani podepsat Prohlášení?
Moje odpověď byla právě z toho důvodu ironická, ale přesto jsem uvedla správný postup pro uplatnění daň. zvýhodnění na dítě, potažmo daň. bonusu.
Děkuji za odpovědi, i moc za to zastání. Já jsem to pochopila, ale přiznám se, že jsem si vůbec neuvědomila, že může poplatník podepsat prohlášení a neuplatnit slevu. Je mi jasné, že když může, je daň zálohová. Ptám se proto, že to nevím a z toho důvodu mi pak jsou ironické odpovědi dost líto. Kdyby jsme všichni všechno věděli, tak se neptáme. Ale opravdu děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.