Re: Dobrovolné důchodové pojištění
A navíc, nikdo neví, jak se bude dál posunovat odchod do důchodu, takže je možné, že opravdu odejdete do star. důchodu až v 75 letech i když budete pracovat celý život. Pokud nemáte zaměstnání, tak se můžete přihlásit na ÚP a pobírat podporu - je ale možné, že Vás budou honit po různých školeních a nebo také ne - to záleží, kolik mají na ÚP peněz. Pokud nemáte žádné zaměstnání , ani se nepřihlásíte na ÚP, potom se nezapomeňte přihlásit na své ZP, že pečujete o dítě, aby za Vás byl plátcem ZP stát.
Re: Dobrovolné důchodové pojištění
>>>Jako nezaměstnaná budu muset zůstat se synem i po
>>>skončení rodičovské dovolené doma do 4,5 let věku. Uvažuji, zda se důchodově dobrovolně pojistit. Předpokládám, že na
>>>termín odchodu do důchodu nikoli, pokud k datu mého
>>>předpokládaného odchodu do důchodu budu mít
>>>odpracováno
>>>alespoň 35 let (resp. součet doby studia a
>>>odpracované).
>>
>>Ve vašem věku bych se s pár měsíci netrápila. Do
>>důchodu se vám započítá doba do 4 let dítěte.
>
>A navíc, nikdo neví, jak se bude dál posunovat odchod
>do důchodu, takže je možné, že opravdu odejdete do
>star. důchodu až v 75 letech i když budete pracovat celý
>život. Pokud nemáte zaměstnání, tak se můžete
>přihlásit na ÚP a pobírat podporu - je ale možné, že Vás budou
>honit po různých školeních a nebo také ne - to záleží,
>kolik mají na ÚP peněz. Pokud nemáte žádné zaměstnání
>, ani se nepřihlásíte na ÚP, potom se nezapomeňte
>přihlásit na své ZP, že pečujete o dítě, aby za Vás byl
>plátcem ZP stát.
Děkuji za odpovědi, měla jsem právě za to, že pokud jsem nezaměstnaná, tak se mi ani ta péče o dítě nezapočítá, proto jsem se ptala. Na ÚP bych se chtěla zaregistrovat až později, až bude v nějakém horizontu jisté, že mi malého do školky vezmou...aby náhodou nenastalo nějaké scifi a nenašli mi práci a já bych jí musela odmítnout - o finanční podporu mi momentálně až tak nejde, trochu jsem se připravila a naspořila. Na ZP už jsem toto nahlásila, přesto děkuji za upozornění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.