Re: Závazek
Když nemáme rozhodnutí z insol.řízení? Platili jsme nájem někomu komu nemovitost nepatřila.Potom nás policie upozornila a zbytek fa chceme teď vyřadit. Je to již 3 roky starý závazek. Můžeme to vyřadit i jinak a potom jak v přiznání? Děkuji
Byl původní závazek zaúčtovaný v nákladech? Soudili jste se o již zaplacený nájem s nemajitelem? Zaplatili jste následně nájem skutečnému vlastníkovi?
Původní závazek byl v nákladech.Nesousili jsme se - je to hodně zamotané,skutečného majitele bylo těžko dohledat,ale máme řádně dořešeno. Teď platíme nájem novému majiteli. Závazek chceme vyřadit z účta.
Měli jsme podobné případy - zrušení závazku, kdy nebylo možné doložit existenci, v podstatě byly prominuté. Dala jsem do výnosů daňově (648) a v DAP na ř.140. Podle zák. - §23/4 e) je možné si uplatnit v DAP i v jiném období než v roce, kdy se vyřadí z účta.
- ještě doplním - jednalo se o dříve dodaněné závazky po splat. 36 měs. Jinak ale pokud jste měli v nákladech asi by to teď mělo být daňově.
Zaúčtovala jsem na účet 648 / os. prov. výnosy - dodaněné náklady + zaúčtovavala v podrozvaze V daňovém přiznání my to šlo do řádku 10. v zisku Dále jsem to ale v řádku 140 nevylučovala