Re: Může mít pom. pracovník víc než odbo
Mzdu má mít zaměstnanec stanovenou podle příslušných skupin práce a tarifních stupňů, takže základní mzdu určitě vyšší mít nemůže. Pak jsou ale další faktory - třeba měl přesčasy, odměny atd.
Re: Může mít pom. pracovník víc než odbo
Děkuji moc. Také si to tak myslím, majitel mi tvrdí, že záleží na dohodě. Nevíte prosím, kde bych našla oporu v nějakém zákoně?
Re: Vážně?
nařízení vlády 567/2006 §1 odst b) , §3 a příloha stanovuje postup pro zatřídění - pokud je to špatně - opravte mě prosím a napište podle čeho stanovuje mzdu
Náš konkrétní případ - pomocný pracovník: 140,--Kč/h, svářeč se státní zkouškou: 113,--Kč/h, konstruktér: 119,-Kč/h. Já potřebuji zjistit, jestli je možné, aby v jedné firmě měl pom. prac. na hodinu víc, než tito odborní pracovníci.
Jestli je to soukromá firma - tak je to možné :-(. Zaručenou mzdu mají všichni splněnou a nahoru si ji mohou majitelé zvýšit jak chtějí a komu chtějí. Katka má pravdu.
No ono to takhle není. Jedná se o kamaráda, který je takto přeplacen pro nic za nic. a ti, co makají odbornou řemeslnou práci, a firma na nich stojí, mají méně .-(
Mzda v soukromé firmě je na dohodě zaměstnance a majitele, platí omezení dolní hranice a jinak nic. A dohodnutá mzda je utajovaným údajem a nic s tím nenaděláte....