Re: obrat firmy - přiznání k dani z příj
Jste-li stavební firma, měli byste účtovat k 31.12. o nedokončené výrobě 121/611. O nedokončené výrobě se ve stavebnictví účtuje, když je dlouhodobá zakázka ve stavu rozpracovanosti, aniž by byla vystavena konečná faktura za celou zakázku. NV se oceňuje v úrovni přímých nákladů (přímý materiál, přímé mzdy, ZP, SP a ostatní přímé náklady) a mouhou se rozpustit i náklady výrobní režie. Účtování o nedokončené výrobě na dané stavební akci by mělo být ke konci roku ziskově neutrální - nulové.
Obrat v DPPO se uvádí do tab. K a zjednodušeně jsou to 6.. výnosové účty.
A kde mám získat částku toho co bych měla zaúčtovat jako nedokončenou výrobu? nikdy jsem to nepoužívala tak ani nevím, že je něco takového potřeba. Jedná se o přestavbu části nádraží a je to dlouhodobá zakázka. Můžete mi pořádně vysvětlit jak se s nedokončenou výrobou účtuje a zachází? děkuji mockrát
U nás totiž za loňský rok bylo vystaveno jen několik faktur a mzdy se neúčtovaly, protože se ještě v rámci oceňování zakázky atd. nikdo nezaměstnával a v rámci této výroby bylo proúčtováno pouze několik faktur na techniku. Vystavenou fakturu na proplacení části demolice budeme fakturovat až v letošním roce proto nevím jakou částku přesně dát do nedokončené výroby.
děkuji za odkaz, ale jedná se o to, že my se stavbou začali teprve letos - loni se pod firmou koupilo jen několik faktur, ale zakázka se nezačala pouze se oceňovala takže o nedokončené výrobě budu účtovat až letos ne? děkuji za jakoukoliv radu v tomhle fakticky nevím!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.