Re: dlouhodobá nemoc-inval.důchod
Mimořádná prohlídka se prování mimo jiné v případě, že byl výkon práce přerušet z důvodu nemoci po dobu delší než 8 týdnů, s vyjímkou výkonu práce v kategorii první.
Nikde jsem ve vyhlášce nenašla, že by měla být mimořádná prohlídka z důvodu získané invalidity, jak tomu doposud bylo.
dnes jsem mluvila s pánem a on sám má obavy aby tu pracovní zátěž zvládl proto jsem se raději ptám jestli by ho neměla vidět závod.lékařka, a pokud by ona navrhla nějaké omezení nebo nedoporučila pracovat tak bychom museli dát zaměstnanci výpověď ze zdrav.důvodů? prosím o radu ještě jsem se tímto nesetkala.
Určitě ho pošlete ke svému poskytovateli pracovnělékařských služeb, protože jak jinak byste věděli, zda práci může konat nebo ne. Tan vydá posudek a podle toho budete postupovat dále. Pokud by dlouhodobě pozbyl schopnost práci vykonávat, buď se můžete na skončení PP dohodnout, nebo mu dáte výpově´d, bez nároku na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.