Re: moc rosím o radu právníka
T-mobile má v podmínkách dobíjení jasně uvedeno: Pokud nebude dobíjená částka řádně uhrazena v příslušném vyúčtování služeb nebo pokud byla Twist SIM karta dobita omylem, je T-Mobile oprávněn neuhrazenou dobíjenou částku z příslušné Twist SIM karty strhnout zpět.
Proč to T-mobile odmmítl stornovat? Jaký uvedl důvod? Za jakých podmínek T-mobile mylnou platbu zruší? Na takové věci se musíte ptát. Policie nic nevyřeší, protože ani nemá důvod. Někdo vás zkrátka ukecal, abyste mu dala dárek... a pokud neseženete víc takto postižených, nemá význam se tím zabývat.
Předpokládám, že jste volajícímu prozradila i heslo, které se pro SMS na číslo 4603 musí použít...
Na druhou stranu to berte tak, že jste si právě zaplatila lekci vzdělání v oboru finanční gramotnosti.
Abych pravdu řekla, ani jsem nevěděla, že to tak snadno jde. Už jsem si zrušila možnost dobíjet telefony z vyúčtování. Vždycky jsem si říkala, že mě se nic takového nemůže stát, že jsem opatrná. No, holt asi ne dost. Policii jsem to nahlásila. Ještě přes známeho to předám kriminálce, tam prověří, zda toho tam není víc. T-mobile mi opravdu tvrdil, že to stornovat nelze, i když jsem tam volala snad v té samé minutě. Asi se podívám detailněji na ty podmínky dobití a napíšu jim, že chci nápravu. Možná i T-mobile je rád, když mu takoví podvodníci dělají kšefty, proto to moc neřeší a řídí se heslem "zákazníku plať".
Tak jsem to našla. Volala T-mobile a žádala vysvětlení. Pokud to číslo je funkční, tak to nelze uplatnit. Jedná se o navrácení v případě, když číslo je nefunční nebo jiného operátora. Taky mi ověřovali, zda do 2000 škody sdělují info Policii o smlouvách a prý ano.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.