Moc rosím o radu právníka

• (neregistrovaný)

12. 5. 2013 18:08

Dobrý den, prosím moc o názory všech, i když to moc není účetní problém. Všem, které tím budu obtěžovat se omlouvám. Stalo se mi následující... Včera mi volal neznámý muž z čísla 732 257 645 a představil se jako operátor. Jako věrnému zákazníkovi mi nabídl kredit za poloviční cenu, když odešlu aktivační sms na 4603. Jáááá BLBEC tak učinila a rázem mi přišly sms od operátora, že jsem dobila kredit na tel. 603 214 160. Okamžite se operátora kontaktovala a chtěla platbu stornovat. I když to bylo snad i v té minutě, co mi přišly sms o dobití z mého vyúčtování, stornovat to nešlo. Zkoušela jsem na obě čísla volat. Na prvním byla schránka a druhé vzala nějaká paní. Vyhrkla jsem na ní o co mi jde a co se stalo...okamžitě zavěsila. Opakované pokusy o spojení byly marné a vždy "vytípla telefon". Zkoušela jsem ji psát sms, odpověděla, ať ji dám pokoj. Večer v 23 hodin mi volal její přítel a co si to dovoluji ji obtěžovat, že na mě pošle policii a vyřídí si to se mnou. Dnes ráno jsem ji volala, opět nic. Na sms mi odpvěděla a vysmála se mi. Znova jsem volala na operátora a prověřil mi obě čísla. Že 732 257 645 je podvodné a mají na něj víc stížností. Číslo 603 214 160 má u T-Mobile smlouvu, tak by prý neměl být problém dotyčnou paní dohledat. Šla jsem vše nahlásit na Policii a sepsali se mnou protokol. Ofotili její sms. Policistovi také paní položila telefon,když ji zkoušel volat. Jde mi o to, jak to udělat, když T-mobile odmítne policii vydat adresu, můžu i částku 1973 Kč vymáhat soudně (není to nad 5000)? Na druhou stranu jsme teď sráželi exekuci zaměstnankyni, která byla z pokuty 300,- Kč. Prosím o radu, kde se domoci práva v tomto případě? To radši ty peníze pošlu na charitu, než je nechám podvodníkům. A navíc obětí může přibývat, když už T-mobile má v evidenci,tel. číslo jako podvodné. Děkuji moc za pomoc všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).