Re: kde zjistím hodinu narození
Zkuste u obvoďáka. Pokud to nebude napsáno v kartě, tak na matrice ve městě, kde byla porodnice. Tam musíte dát písemnou žádost a rodný list a zaplatit poplatek, myslím 50 Kč. Ale ani tam to nemusí být. Manžel se narodil v Brně na Obilňáku (před 50ti lety). V porodnici ten údaj neměli, doktorka v kartě také ne a z matriky taky přišla odpověď, že údaj o času narození není uvedený. Rodiče už nežijí, takže už se to asi nedozvíme. Možná se vyptávat, jestli si něco nepamatuje někdo ze starých příbuzných.
Re: kde zjistím hodinu narození
přesný čas narození, se dle mého názoru, sleduje lidmi až v posledních letech (dřív se určitě sledoval také, ale lidi to až tak nezajímalo)
pokud si pamatuji, když jsem rodila já obě děti, tak jsem byla ráda, že jsem odrodila a dítě je zdravé a nevím jak ostatním, ale mně nějaký čas mohl být ukradený, dětem jsem tedy sdělila přibližný čas plus mínus nějaké minuty (rodila jsem ještě před revolucí)
a pochybuji, že obv. lékař má přesný čas narození, protože to by muselo projít tolika zápisy, že už tam může být také čas nesprávný
teď, když je u porodu otec dítěte, tak má čas sledovat hodiny a může si to zapsat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.