Re: Výplata mzdy
Děkuji za odpověď. Jde mi o to, jestliže zákazník zaplatí fakturu, zda by měl zaměstnavatel hned poté vyplatit variabilní část, nebo zda jej to opravňuje vyplatit ji až po 3 měsících od fakturace, což používá. Jako laikovi mi připadá, že si tím nějakou dobu podrží peníze a také si může regulovat kvartály pro výpočet průměrné mzdy (dovolená apod.)
zásadní problém vidím v tom, že jste v pracovní smlouvě podepsal, že vám může vyplácet var.složku mzdy nejdéle po 3 měsících od fakturace. Při podpisu smlouvy jste s tím souhlasil, proto toho on nyní může zneužívat. On nedělá nic, s čím byste vy nesouhlasil. Snažte se s ním domluvit na změně prac.smlouvy.
Dobrý den, já jsem nepodepsal v pracovní smlouvě, že zaměstnavatel může variabilní složku vyplácet po 3 měsících od fakturace. To on vydal jednostranně jako dodatečnou informaci, jak se budou variabilní složky vyplácet, a to za několik měsíců po podepsání prac. sml., aniž bychom pak něco podepisovali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.