Re: Pracovní smlouva
A až budete někdy bez práce a každý týden budete jezdit po pohovorech a pokaždé vám řeknou, že je moc zájemců na jedno místo, tak jsem napište, jak se vám bude žít rok bez peněz a bez práce. A já vím, že firma jinak jednat nemůže, spíš nechápu, proč nejde smlouva na dobu určitou prodlužovat stále.
odpověď je jednopduchá, protože máme takový zákon(i když už je změněn a od 1.8, to bude za jistých podmínek možné)- Zrovna tak je nepochopitelné, proč musím zajišťovat kontrolu spalinových cest na chatě, kontrolu na emise a STK u auta, nějaké připitomělé energetické štítky a X dalších krávovin, které nějaký lobbista prosdal u poslanců, ti to schválili, aniž tušili , vo co go a my to musíme plnit-objednávat služby_zbytečé), platit, ty dodavatelé kasírují, uměle zaměstnávají lidi na svou činnosti a hlavně platí daně Kaldovi v demisi. Tak to je a nic jiného než dějinný zvrat to nezmění.
Smysl (resp. přání, jež jest otcem myšlenky) je jasný: donutit zaměstnavatele k zaměstnávání lidí na dobu určitou. Protože JÁ jsem stát, JÁ to tak chci a BASTA.
Na Šárkou popsaném příkladu však vidíme, že původní zamýšlená "ochrana" zaměstnance se v důsledku změnila na pěknej woser ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.