Re: Pracovní smlouva
Ke smlouvám na dobu určitou před 1.1.2012 se nepřihlíží. Jelikož nepíšete, kdy bylo které prodloužení, možná vám ještě vyjde smlouva na dobu určitou. Ale pro posouzení jste poskytla málo informací.
A až budete někdy bez práce a každý týden budete jezdit po pohovorech a pokaždé vám řeknou, že je moc zájemců na jedno místo, tak jsem napište, jak se vám bude žít rok bez peněz a bez práce. A já vím, že firma jinak jednat nemůže, spíš nechápu, proč nejde smlouva na dobu určitou prodlužovat stále.
odpověď je jednopduchá, protože máme takový zákon(i když už je změněn a od 1.8, to bude za jistých podmínek možné)- Zrovna tak je nepochopitelné, proč musím zajišťovat kontrolu spalinových cest na chatě, kontrolu na emise a STK u auta, nějaké připitomělé energetické štítky a X dalších krávovin, které nějaký lobbista prosdal u poslanců, ti to schválili, aniž tušili , vo co go a my to musíme plnit-objednávat služby_zbytečé), platit, ty dodavatelé kasírují, uměle zaměstnávají lidi na svou činnosti a hlavně platí daně Kaldovi v demisi. Tak to je a nic jiného než dějinný zvrat to nezmění.
Smysl (resp. přání, jež jest otcem myšlenky) je jasný: donutit zaměstnavatele k zaměstnávání lidí na dobu určitou. Protože JÁ jsem stát, JÁ to tak chci a BASTA.
Na Šárkou popsaném příkladu však vidíme, že původní zamýšlená "ochrana" zaměstnance se v důsledku změnila na pěknej woser ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
25. 6. 2013 11:30
Dobrý den, pracuji se firmě a mám smlouvu na dobu určitou, teď mi ji prodloužili na půl roku, ale už po třetí, takže za půl roku by mi museli dát smlouvu na dobu neurčitou, to firma ale dávat nechce. Mám nějakou možnost jak se bránit, nebo budu muset prostě odejít?
Předem děkuji za radu.