Re: Daňové zvýh. na dítě-student VŠ a HP
Děkuji, ten konec mi právě nebyl jasný. Super.
Ještě mě napadá - v souvislosti se vzneseným dotazem včera tady v diskuzi se řešilo daňové zvýhodnění dítěte jako spolupracující osoba. Jestli jsem to dobře pochopila, tak otec si uplatňuje dítě - studenta VŠ. Tento student je ale spolupracující osoba maminky. V diskuze vyznělo, že jeho otec si nemůže daňové zvýhodnění uplatňovat. Proč by ale nemohl? Vždyť to dítě může mít příjem z HPP a jako spolupracující osoba být nemůže? Tím nárok na zvýhodnění jeho otec ztratí. Připomínám, že otec není OSVČ, tn je zaměstnán. Matka je OSVČ.
Re: Daňové zvýh. x syn spolupracující os
Doufám, že vám odpoví ještě někdo jiný, protože já to asi nedokážu jasně vysvětlit, psala jsem vám to už dvakrát.
Otec může na syna uplatnit daňové zvýhodnění, protože vám doložil, že manželka neuplatňuje a potvrzení o synově studiu. Jestli je syn spolupracující osobou vás jako mzdovou otce nezajímá, to je problém matky a její účetní. Až budou dělat daně, budou od vás chtít potvrzení, v kterých měsících si syna uplatnil. Na ty měsíce nebudou moci příjmy a výdaje rozdělit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.