Re: zrušení ve zkuš.době a nemoc
přesně tak, zrušení je neplatné... hlavně je personalista "moc aktivní", pokud zam-kyně volala, že bude mít neschopenku, tak nebyl důvod jí posílat zrušení PP.. a personalista by měl také vědět, že lze neschopenku vystavit až 3 dny předem, takže má nepřítomnost v práci "omluvenu" neschopenkou.... v zákoně je jasně psané, že se musí neschopenka zaslat neprodleně, ale co to znamená "neprodleně" se již neuvádí...
Děkuji za reakce, personalista je nový a mladý ..., tedy horlivý. K poslední reakci - domnívám se, že zrušení ve zkušební době nenastává okamžikem doručení, jen musím zci ukončení doručit, ale pracovní poměr bude zrušen ve zkuš.době datem, který je uvedený v doručovacím dokumentu. Něco jiného je okamžité zrušení pro hrubé porušení .., tam se řídím datem doručení, odmítnutí, vrácení. Si myslím ...
Někdy je dobré myslet :-) vám se to mluví, když jste právník, paní VH, já jsem jen mzdová účetní, tak když najdete rozpory, nestydím se za to, ani se nepovyšuji nad personalistou-nevidím, že bych ho kritizovala, jen jsem napsala, že je mladý a horlivý, to je kritika ? Každý to holt vidíme jinak. Byla jsem na semináři před pár lety a právník právě vykládal to, co jsem psala neprávnicky já, možná to doma i někde najdu,publikuje hodně i na netu, zvláštní jméno, teď si nevzpomenu-o zrušení PP ve zkuš.době a datu zrušení. Netvrdím, že to tak je, psala jsem, že si to myslím ... a BC je diskuzní forum a já jsem za něho vděčna, děkuji všem i vám :-) Pěkný den.
hlavně se musíte dohodnout a trvat na tom, aby zrušení PP ve zkuš. době bylo dle zákona, protože, pokud to bude špatně a zam-ec se třeba bude soudit a vyhraje, tak VY (mzdová účetní) budete mít nejvíc práce s opravami, doplácením apod. a personalista třeba ani nebude nijak potrestán (snížení prémiíí apod., i kdyby byl, práci navíc za Vás asi těžko kdo udělá)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.