Vlákno názorů k dotazu Porušení pr.kázně od Poškozená - Re: Porušení pr.kázně Po naší zkušenosti bych mu dala...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2013 12:19

Poškozená (neregistrovaný)

Re: Porušení pr.kázně
    Po naší zkušenosti bych mu dala určitě neomluvenou absenci,napsala bych mu - vše dle Zákoníku práce.Náš bývalý zaměstnanec po 6 letech práce u nás způsobil škodu cca 150 tis. a od té doby jsme ho neviděli - dohodl se s doktorkou a zároveň si požádal o předčasný důchod.Nechtěla jsem mu dělat "problémy" za odpracované roky,tak jsem mu vše v klidu ukončila - i jsem mu proplatila zbytek dovolené,svátky (bylo to před vánocemi). Platila jsem i 21 dní nemocenskou (byt jsme věděli že mu nic není,ale přece u nás pracoval 6 let!).Po 4 měsících odešel do předčasného důchodu a nyní stále vyhrožuje, nebot mu připadá,že nemocenská byla malá (nechala jsem si ji i přepočítat na sociální správě),tak že nás udá na IBP,FÚ atd.Akorát mám z toho bolení hlavy.Už nikdy nikoho nelituji a vše dle Zákoníku práce.Obě strany mají svá práva ale i povinnosti.

• 18. 9. 2013 12:24

J. (neregistrovaný)

Oběma děkuji. Zaměstnanec má ve smlouvě práci automechanik
    takže přidělená práce tomu odpovídala .
    Ale i v případě že přijde s neschopenkou, tak to odmítnutí práce se dá vyřešit tím Upozorněním na méně závažné porušení pr. povinností ?

• 18. 9. 2013 12:28

Poškozená (neregistrovaný)

Určitě bych ho upozornila na porušení pr.povinností, dala mu neomluvenou absenci a v případě,že přinese nechopenku bych ho poučila,že máte nárok kontrolovat její průběh (zda-li nepracuje někde na černo).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).