Re: Zpráva pro paní Líbu!!
Tak to potom zcela nechápu.. Mám pocit, že každý píše něco jiného. Asi před půl rokem jsem si tady psala s paní a ta mi tvrdila, že když mám slečnu na DPP, která je na úřadu práce tak jsou 2 možnosti - buď jí dám podepsat růžové prohlášení a začátkem roku 2014 ji udělám RZD nebo když slečna nebude chtít podepsat prohlášení tak za ni budu odvádět zálohovou daň a RZD ji neudělám. Tak to opravdu nevím komu mám věřit.
Re: Zpráva pro paní Líbu!!
Dáte jí podepsat prohlášení, daň bude zálohová, sleva pokryje celou daň, nic neodvádíte a pokud nikde jinde nepracovala, není proč dělat RZD.
Nepodepíše prohlášení, při odměně do 5000,- bude mít srážkovou daň, tu odvádíte, RZD neděláte, protože nemá podepsané prohlášení.
Třetí možnost je, že nepodepsala prohlášení, v lednu zjistí, že by o zaplacenou daň přišla, podepíše dodatečně, vy všechno přepočítáte, necháte převést srážkovou daň na zálohovou, uděláte RZD, peníze jí vrátíte a až budete dělat vyúčtování daně ze závislé činnosti, tak z toho budete nešťastná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.