Re: ošetřovné a termín ukončení OČR
Děkuji za informaci, spíš mi šlo o to, aby nevolali z ČSSZ že je něco špatně, což se mi jednou stalo, býv. zaměstnanec měl OČR na miminko, resp. na svou partnerku, v den kdy končilo OČR nastupoval na dovolenou, paní úřednice mi volala, že je to špatně atd ...
Ano, protože nemůže mít dovolenou, když je na ošetřovačce.
Ale tady to musíte vyplnit do kolonky, že byl v práci, tak to budou na OSSZ vědět. Dokonce může mít někdo ošetřovačku a je třeba 6 dnů doma pak 2 dny v práci a pak zase doma ošetřovačka.
Není pravda, že nemůže mít dovolenou, když má ošetřovačku. Nemůže mít dovolenou, když má neschopenku, ale pro ošetřovačku to neplatí. V době ošetřovačky může v některých dnech pracovat nebo čerpat dovolenou a sociálce může být úplně jedno, jestli pracoval nebo čerpal dovolenou. Prostě za ty dny nedostane ošetřovné.
>Dobrý den,
>zaměstnance na OČR nemíváme často, proto mám prosbu,
>nástup na OČR byl 20.11.2013 ukončení od lékaře
>27.11.2013 v tomto den již byla zaměstnankyně v
>práci,u lékařky řekla, že jej chce ukončit, že jde dnes
>(27.11.) do práce.
>Nerada bych, aby mi volali ze sociálky, že mám špatně
>den ukončení, opravdu si nejsem jistá, zda napsat
>27.11. či 26.11.
>>Nemusí vyčerpat všech 9 dnů. Pokud byla již 9 den v
>>práci, vyplníte tak, jak pracovala. Na zadní stranu.
>>>Děkuji za informaci, spíš mi šlo o to, aby nevolali z
>>>ČSSZ že je něco špatně, což se mi jednou stalo, býv.
>>>zaměstnanec měl OČR na miminko, resp. na svou
>>>partnerku, v den kdy končilo OČR nastupoval na
>>>dovolenou, paní
>>>úřednice mi volala, že je to špatně.
>>>
>>Ano, protože nemůže mít dovolenou, když je na
>>ošetřovačce.
>>Ale tady to musíte vyplnit do kolonky, že byl v
>>práci, tak to budou na OSSZ vědět. Dokonce může mít někdo
>>ošetřovačku a je třeba 6 dnů doma pak 2 dny v práci a
>>pak zase doma ošetřovačka.
>>Není pravda, že nemůže mít dovolenou, když má
>>ošetřovačku. Nemůže mít dovolenou, když má
>>neschopenku, ale pro ošetřovačku to neplatí. V době ošetřovačky může v některých dnech pracovat nebo čerpat dovolenou a sociálce může být úplně jedno, jestli pracoval nebo
>>čerpal dovolenou. Prostě za ty dny nedostane ošetřovné.
>
>To ano, ale né současně, takto jsem to já pochopila.
>Jinak nevím, co by se sociálce nelíbilo.
Asi to bylo tak nějak s tou sociálkou, protože paní říkala, že se bude muset spojit s dr, že to ona bude muset opravit na tom OČR co vyplnila.
Teď tato aktuální tedy ... Zaměstnankyně nevěděla, co má do kolonky vyplnit, Jsem ošetřoval/a ve dnech, jestli tedy 20-26.11. či 20-27.11. Pořád nevím, jestli je to včetně toho dne neb do toho dne. Do části C asi teda napíšu, že zaměstnanec nastoupil do práce 27.11.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.