Re: ošetřovné a termín ukončení OČR
Děkuji za informaci, spíš mi šlo o to, aby nevolali z ČSSZ že je něco špatně, což se mi jednou stalo, býv. zaměstnanec měl OČR na miminko, resp. na svou partnerku, v den kdy končilo OČR nastupoval na dovolenou, paní úřednice mi volala, že je to špatně atd ...
Ano, protože nemůže mít dovolenou, když je na ošetřovačce.
Ale tady to musíte vyplnit do kolonky, že byl v práci, tak to budou na OSSZ vědět. Dokonce může mít někdo ošetřovačku a je třeba 6 dnů doma pak 2 dny v práci a pak zase doma ošetřovačka.
Není pravda, že nemůže mít dovolenou, když má ošetřovačku. Nemůže mít dovolenou, když má neschopenku, ale pro ošetřovačku to neplatí. V době ošetřovačky může v některých dnech pracovat nebo čerpat dovolenou a sociálce může být úplně jedno, jestli pracoval nebo čerpal dovolenou. Prostě za ty dny nedostane ošetřovné.
>Dobrý den,
>zaměstnance na OČR nemíváme často, proto mám prosbu,
>nástup na OČR byl 20.11.2013 ukončení od lékaře
>27.11.2013 v tomto den již byla zaměstnankyně v
>práci,u lékařky řekla, že jej chce ukončit, že jde dnes
>(27.11.) do práce.
>Nerada bych, aby mi volali ze sociálky, že mám špatně
>den ukončení, opravdu si nejsem jistá, zda napsat
>27.11. či 26.11.
>>Nemusí vyčerpat všech 9 dnů. Pokud byla již 9 den v
>>práci, vyplníte tak, jak pracovala. Na zadní stranu.
>>>Děkuji za informaci, spíš mi šlo o to, aby nevolali z
>>>ČSSZ že je něco špatně, což se mi jednou stalo, býv.
>>>zaměstnanec měl OČR na miminko, resp. na svou
>>>partnerku, v den kdy končilo OČR nastupoval na
>>>dovolenou, paní
>>>úřednice mi volala, že je to špatně.
>>>
>>Ano, protože nemůže mít dovolenou, když je na
>>ošetřovačce.
>>Ale tady to musíte vyplnit do kolonky, že byl v
>>práci, tak to budou na OSSZ vědět. Dokonce může mít někdo
>>ošetřovačku a je třeba 6 dnů doma pak 2 dny v práci a
>>pak zase doma ošetřovačka.
>>Není pravda, že nemůže mít dovolenou, když má
>>ošetřovačku. Nemůže mít dovolenou, když má
>>neschopenku, ale pro ošetřovačku to neplatí. V době ošetřovačky může v některých dnech pracovat nebo čerpat dovolenou a sociálce může být úplně jedno, jestli pracoval nebo
>>čerpal dovolenou. Prostě za ty dny nedostane ošetřovné.
>
>To ano, ale né současně, takto jsem to já pochopila.
>Jinak nevím, co by se sociálce nelíbilo.
Asi to bylo tak nějak s tou sociálkou, protože paní říkala, že se bude muset spojit s dr, že to ona bude muset opravit na tom OČR co vyplnila.
Teď tato aktuální tedy ... Zaměstnankyně nevěděla, co má do kolonky vyplnit, Jsem ošetřoval/a ve dnech, jestli tedy 20-26.11. či 20-27.11. Pořád nevím, jestli je to včetně toho dne neb do toho dne. Do části C asi teda napíšu, že zaměstnanec nastoupil do práce 27.11.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
27. 11. 2013 19:29
Dobrý den,
zaměstnance na OČR nemíváme často, proto mám prosbu, nástup na OČR byl 20.11.2013 ukončení od lékaře 27.11.2013 v tomto den již byla zaměstnankyně v práci, u lékařky řekla, že jej chce ukončit, že jde dnes (27.11.) do práce.
Nerada bych, aby mi volali ze sociálky, že mám špatně den ukončení, opravdu si nejsem jistá, zda napsat 27.11. či 26.11.