Re: Sleva na dítě DP 2013/paušální výdaj
ještě dotaz pro případné další roky: kdybych uplanila výdaje u pronájmu například dle skutečnosti tak jaký je pak výpočet? opravdu jen teoreticky. například příjmy ze zaměstnání 100, příjmy z pronájmu 100 ale příjmy z podnikání 180. pak bych tedy opět sečetla celkové základy daně i ten pronájem 100+100+180=380, polovina je 190 a příjmy z podnikání tudíž 180 takže slevu na dítě uplatnit mohu nebo už sečtu je §6 a §7 tedy 100+180=280/2=140 a příjmy z podnikání 180 takže uplatnit nemohu? moc díky a omlouvám se za otravování, jen chci aby mi to bylo plně jasné. děkuji M.
Re: Sleva na dítě DP 2013/paušální výdaj
super, tak teď už je mi to jasné úplně komplet :-) líbí se mi váš výraz paskvil, to přesně vystihuje a nevíte jak uvažují potom, má se to vrátit zase tak jak bylo nebo to bude ještě úplně jinak? i když v téhle zemi se asi neví dne ani hodiny co jak bude :-) hezký víkend a ještě jednou děkuji
Re: Sleva na dítě 2013/paušální výdaj??
Lepší než termín "příjmy" je používat termín "dílčí základ daně".
Ze závislé činnosti je potom částka 100 uváděna v superhrubé výši (134 % hrubé mzdy)?
Z podnikání je částka 180 částka ve výši 40% hrubých příjmů?
Z pronájmu je částka 100 částka ve výši 70% hrubých příjmů?
Výpočet jsem nepochopil, ale přikládám to tomu, že je pátek odpoledne.
Hezký víkend!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.