Re: srážková daň vyúčtování
Pokud jste neměli kontrolu, tak jak by FÚ zjistil, že je to špatně? ! Srážková daň se uvádí do měsíce, ve kterém byla sražena. Tzn. pokud byla sražena daň za leden v únoru při výplatě, pak patří do února. Správně by mělo jít opravné, jestli ho uděláte nebo ne, záleží na Vás.
FÚ v Berouně - podle jedné správkyně daně je to stejné jako u zálohové daně, tj. mzda/odměna za práci v prosinci, řádek ve vyúčtování za prosinec
FÚ v Praze - chtějí podle toho, kdy bylo skutečně sraženo, ne kdy byla práce provedena a za který měsíc je zúčtována.
Takže pokud odměnu prosincovou vypočtu i vyplatím zaměstnanci v prosinci, patří do řádku prosinec.
Ale pokud prosincovou odměnu vypočtu v lednu a vyplatím zaměstnanci v lednu, tak patří do řádku leden. Tato varianta je ve většině případů, protože mzdy se počítají normálně až následující měsíc.
mám úplně stejný problém jako paní Veselá, vyúčtování jsem též odeslala a nyní řeším, že je to vlastně špatně. Program mě vyjel podklad pro vyúčtování srážkové daně, a tam je za leden 100, za únor 100,-, za březen 300, nemám to posunuté o měsíc , kdy probíhalo vyúčtování mezd. Kdybych měla postupovat dle toho kdy byla skutečně daň zaplacena na FÚ, tak bych to špatně dohledávala, podnikatel má hodně zpozděné platby a chaotické :-(
Paní Veselá jak jste to vyřešila?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.