Re: zam-nec nechce podepsat Prohlášení
Já z toho chápu, že jeden o koze , druhý o voze. Píšete, že mu to udělá manželka. Takže spíš asi nechce roční zůčtování daně a chce si udělat sám daňové přiznání.
I když zrovna mám na stole podklady k přiznání a pán nemá slevu na sebe, na děti, nechá si to vrátit jednou za rok, má to prý jako formu spoření :-)
Re: zam-nec nechce podepsat Prohlášení
Já myslím, že oba mluví o tom samém. On nechce podepsat prohlášení a v takovém případě bude pak po skončení roku povinen podat přiznání (a to mu udělá ta manželka).
Když nechce podepsat, ať nepodepisuje, nebude mít měsíční slevu a bude povinen podat přiznání.
Stejný výpočet mzdy by byl, kdyby prohlášení podepsal, akorát by zatrhl, že neuplatňuje slevu. V takovém případě by pak nebyl povinen podat přiznání.
Být tazatelkou, která píše, že je to problémový člověk, tak bych si pro sebe napsala, jak to bylo, že jsem ho o možnosti podepsání prohlášení informovala (i když vlastně vůbec nemusím) a že on se rozhodl nepodepsat. A nejlépe, kdyby u toho někdo byl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.