Re: zam-nec nechce podepsat Prohlášení
Proč by něco takového dělala? Proč by zaměstnanec měl něco takového podepisovat?
Děkuji za odpovědi, já vím, že zam-nec má přijít, ale on pak bude ze sebe dělat chudáka, že mu nebylo umožněno (mám už zkušenost) a udělá z toho aféru. Ale máte pravdu, pokud nebude chtít, tak nepodepíše nic.
Ještě se zeptám. Může v tomto případě přijít dodatečně za rok a dodatečně podepsat, aby se mu přepočítaly mzdy?
Děkuji ještě jednou za odpověď.
V těchto případech si udělám sama pro sebe malý zápis, kde popíši kdy a co jsem druhé straně předala k vyplnění, podpisu a výsledek. Když pak příjde po delší době s tím, že jsem mu "něco" nedala, abych měla své informace někde na papíru.
proboha, co řešíte - v zákoně je jasně "na žádost zaměstnance" nemáte vůbec co řešit, ani povinnost upozorňovat, nejste mateřská školka ani charita.
Říkat potom může co chce, směrodatné bude , že NEPOŽÁDAL a klidně ať jde třeba za svatým Petrem. Nedělejte si víc starostí a problémů, než máte.
Já z toho chápu, že jeden o koze , druhý o voze. Píšete, že mu to udělá manželka. Takže spíš asi nechce roční zůčtování daně a chce si udělat sám daňové přiznání.
I když zrovna mám na stole podklady k přiznání a pán nemá slevu na sebe, na děti, nechá si to vrátit jednou za rok, má to prý jako formu spoření :-)
Já myslím, že oba mluví o tom samém. On nechce podepsat prohlášení a v takovém případě bude pak po skončení roku povinen podat přiznání (a to mu udělá ta manželka).
Když nechce podepsat, ať nepodepisuje, nebude mít měsíční slevu a bude povinen podat přiznání.
Stejný výpočet mzdy by byl, kdyby prohlášení podepsal, akorát by zatrhl, že neuplatňuje slevu. V takovém případě by pak nebyl povinen podat přiznání.
Být tazatelkou, která píše, že je to problémový člověk, tak bych si pro sebe napsala, jak to bylo, že jsem ho o možnosti podepsání prohlášení informovala (i když vlastně vůbec nemusím) a že on se rozhodl nepodepsat. A nejlépe, kdyby u toho někdo byl.
17. 2. 2014 9:46
Dobrý den, prosím Vás o odpověď na moji otázku.
Zam-nec se "zasekl" a nechce podepsat Prohlášení na rok 2014. Já vím, že je to jeho volba, ale jedná se mi o toto:
On je docela problémový, tak určitě bude řvát, že má o odvedenou daň nižší ČM. Dnes jsem se ho ještě jednou ptala a řekl mi, že mu to udělá manželka a že podepsat nechce.
Já se právě obávám, že časem, za několik měsíců mě "nařkne", že jsem mu nedala podepsat, že ho diskriminuji a bude to házet na mě.
Prosím Vás, mám si do Prohlášení nebo na papír podepsat, že nechce uplatnit slevu na dani? Abych se kryla, protože to pak může hnát až před šéfa....
Děkuji všem za odpověď a přeji pěkný den