Re: Neplátce ČR - příjetí služby ze SR
*** moc děkuji za odpověď. Moc jste mě nepotěšil/a :-(
Tedy § 6h
Osoba povinná k dani se sídlem nebo provozovnou v tuzemsku, která není plátcem, je identifikovanou osobou ode dne přijetí zdanitelného plnění s místem plnění v tuzemsku od osoby neusazené v tuzemsku, pokud se jedná o
a) poskytnutí služby,
b) dodání zboží s instalací nebo montáží, nebo
c) dodání zboží soustavami nebo sítěmi.
Prosím, máte zkušenost? Tedy dodatečná registrace a podání jednorázového přiznání jako identifiková osoba a odvod DPH na FÚ a tím to končí?
Je to k zlosti, faktura je na 769 Kč :-( tak nevím, zda kvůli 162 Kč na DPH absolvovat registraci?
Prosím, jaké jsou sankce, standardní? tj. repo + 14 pct?
Omlouvám se, že otravuji a nevyhlédám dále na netu, ale jsem zacyklena .. ten březen je šílený :-(
Re: Neplátce ČR - příjetí služby ze SR
** s tím trestem naprosto souhlasím :-)
Chápu, že správně by se měla ta registrace a přiznání podat, ale z lidského hlediska - kvůli 769 Kč?
A ještě budu otravovat ... s tou procesní stránkou ... omlouvám se, ale já mám pouze povědomí o tom, že existují identifikované osoby ... takže se zaregistruje ke dni, kdy přijala službu, podá jednorázově jedno přiznání jako identifikovaná osoba a tímto končí?
Moc díky. V.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.