Re: daňový bonus
Dobrý den, pokud chce otec dítěte uplatnit daňový bonus za rok 2013, tak může, i když je OSVČ, i když vede paušál. Od 1.1.2014 tento bonus na děti u OSVČ uplatňující paušál nelze využít. Takže, až bude otec dítěte v roce 2015 podávat daňové přiznání, tak si tam děti "jako bonus" dát nemůže, vede-li paušál.
Ano, velice se všem omlouvám, přespala jsem se v letech....jak píšete, od 1.1. 2013 toto nelze ani na manželku. Neuvědomila jsem si to v první chvíli. :-( Jedině se "vykašlat" na paušál a vést si účto, pokud se "to vyplatí". Na prarodiče to uplatnit prý nelze - ptala jsem se na FÚ...jedině, pokud by si dítě osvojili...
Všem děkuji za odpověď. Ovšem odpovědi typu dojení státu mě velmi mrzí - zde nejsou na místě. Pro upřesnění otec dítěte byl veden na ÚP a pak do konce roku 7 měsíců byl OSVČ. Neměl žádné výdajové doklady, tak to dal paušálem. S tím, že mají všichni společnou domácnost, tak si to pokusili uplatnit přes prarodiče. Nikdo nikoho nechtěl ždímat atd., jak to tady píšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.