Re: výpověď dohodou
Vedoucí personálního asi bude příbuzný majitele firmy, případně milenec/ka, že? jinak si nedovedu představit, že by si firma držela někoho tak neznalého základních pracovněprávních věcí a ještě na vedoucí pozici. Ledaže by měl práva v Plzni ...
Pravdu máte vy - dohoda se na výpověď rozhodně nemění.
Děkuji vám oběma, já to sice vím, asi neuvěříte tomu, že mě to viklá a takových tvrzení je tu víc, co vím, že se dělají špatně a už to tvrdí i personalistka, že běží výpovědní doba, připadám si bezmocná a taky tak jsem a váhám, jestli mám "poslechout" nadřízeného, protože to konec konců je můj nadřízený a nechat to být nebo možná podle jeho názoru "dělat chytrou" a doporučit mu přečíst ZP na to asi nemám. Napadá mě sdělit to z-ci ..je to ostatně vedoucí pracovník ať se za to vezme sám, je to možná zbabělé, ale přijde mi to, že bojuji s větrnými mlýny :-(
Ocitujte mu jen pár §, mezi jiným ten, z něhož vyplývá, že při výpovědi, kterou dal zaměstnanec nemůže PP končit uprostřed měsíce, ale vždy jeho posledním dnem.
To by mohlo stačit, ať si nemyslí, že ho moc chcete poučovat - znám to též z vlastní praxe.
A máte pravdu, ať si to pohlídá zaměstnanec , ten 13. plat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.