Vlákno názorů k dotazu Paní Jasná_prosím včera HPP Slovák od jasná. - Re: Paní Jasná_prosím včera HPP Slovák To je věc...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2014 9:24

jasná. (neregistrovaný)

Re: Paní Jasná_prosím včera HPP Slovák
    To je věc zaměstnance. Ten by se měl obrátit v místě bydliště na správu soc. zabezpečení, aby určila příslušnost právních předpisů jednoho státu. Zaměstnanec vám pak předloží tiskopis E 101 a budete postupovat, jak jsem již včera psala.
    Pokud vám nic nedoloží, odvody provedete klasicky jako u jiného zaměstnance.
    Na školení nám doporučovali zjistit hned při nástupu zaměstnance, aby se nestalo, že bude dodatečně doložen tiskopis E 101 a musely se dělat opravy.

• 22. 5. 2014 9:27

jasná. (neregistrovaný)

Zavolejte si na OSSZ a poptejte se, protože jsem někde četla, že slováků se toto netýká, ale nevím, jestli to nebyl článek nějakého staršího data.

• 22. 5. 2014 9:31

M.F. (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji. Volala jsem na PSSZ a paní mi řekla, že je potřeba zjistit jaký pracovní či jiný poměr má v SR. A na základě toho se bude odvíjet ostatní. Nicméně mi řekla, že zaměstnanec se bude muset rozhodnou jakými procenty bude pracovat v SR a jakými % v ČR. Uvidíme co napíše zaměstnanec a pak Vám napíšu jak to tedy je. Děkuji za Váš čas. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).