Re: pracovní smlouva
pokud je mzda STANOVENA( ne sjednána) Mzd.výměrem, musí obsahovat min. alespoň mzdu, případně i výši zák. příplatků nebo další benefity. Čili 6.500.- Kč a dále nic, je to špatně, není to ani min,. mzda, navíc zam-nec musí dostat mzdu ve výši, odpovídající min. ZARUČENÉ mzdy dle skupiny prací, kam je zařazen.
Pájo, měla jsem zato, že ve mzdovém výměru může být mzda nižší než minimální, ale pak skutečná hrubá mzda za celoměsíční práci bez zákonných příplatků musí dosáhnout alespoň jeho zaručené mzdy. Tzn. že k té stanového malé mzdě musí vždycky dostat ještě nějakou odměnu, prémie, prostě pohyblivou složku. Z čeho vyplývá, jaká nejnižší částka musí být napsána ve mzdovém výměru?
děkuji moc, takže nechat upravit smlouvu aby byla ve výši zaručené mzdy k pozici řidič (musí být min. 8500)
+ doplnit informace o paušální částce, její výši nebo jejím výpočtu.
mne zarazilo, že je uvedena základní mzda +
já myslela, že se musí psát vždy do mzdového výměru částka v hrubém, moc vám děkuji za pomoc
já jsem v minulém zaměstnání měla v pracovní smlouvě napsáno výše mzdy viz mzdový výměr a ve mzdovém výměru jsem měla napsáno mzda ve výši např. 10 000 Kč/hrubého
proto mne zmátlo, že tento mzdový výměr od jiného zaměstnavatele je 6500,- /základní mzda + příplatky
děkuji nechám mzdový výměr předělat
No protože hrubá mzda se dá vykládat jako součet všech odměn a příplatků před zdaněním a zpojistněním, ale také jako základní mzda .... asi to neumím vysvětlit, ve smlouvě budete mít uvedeno měsíční mzda 15.000...tzn. že to je měsíční základní hrubá mzda, nikoli čistá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.