Re: Pevná část pružné prac. doby
a tady :
Zaměstnavatel dále podle svých potřeb a podmínek určí délku základní pracovní doby, tj. doby povinné přítomnosti zaměstnance na pracovišti. Předešlá právní úprava limitovala délku základní pracovní doby tak, že jednotně stanovila její rozsah na nejméně 5 hodin. Nový zákoník práce ponechává volbu délky základní pracovní doby na vůli zaměstnavatele.
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d2472v3238-pruzna-pracovni-doba/?search_query=NOZ|rekodifikace|nový%20občanský%20zákoník%20$type=12%20$source=3
Re: Pevná část pružné prac. doby
Asi ano, byla jsem u téhle školitelky poprvé, dala jsem na reference, ale google mi odpovídá bohužel trochu jinak než ona. Ještě jsem s ní řešila problém pracovní doby - máme ji stanovenou vnitřním předpisem (jsme s.r.o.) na 37,5 hod při jednosměnném provozu. Řekla mi, že je to špatně - musíme mít 40 hod. a když jsem ji poslala mail s podrobným vysvětlením, tak změnila názor - že máme všichni zkrácenou na vlastní žádost. Tak stejně nevím na čem jsem. Máme skoro 100 zaměstnanců, takže jestli počítám špatně příplatky za přesčas apod. tak se vůbec netěším na kontrolu. Doufám, že to obhájím ZP §79 odst.3. Takže díky bohu za internet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.