Re: Daň z nabytí nemovitosti
Jsou 2 cesty: Buď se zaplatí 4% daň jako Záloha z kupní ceny a nebo daň ze Zjištěné ceny. V prvním případě Finančnímu úřadu sdělit (vyplnit do příloh) o jakou nemovitost přesně jde. Správce vypočte obvyklou cenu. Z této ceny vypočte tzv. Srovnávací daňovou hodnotu v 75 % a porovná ji s cenou sjednanou. Daň se platí vždy z vyšší ceny.
ale pokud bude prodejni cena stejne vyssi nez co by vyslo na FU, tak dan bude z té částky, ze ? nebo by mi část vrátili kdyby jim to vyslo méně :))
a kdybych měla odhad vyšší než kupní cenu, tak budu platit z něj nebo si můžu zvolit ?
děkuji za konzultaci ...
no a kdyz si vyberu ze si dan stanovim 75% ze smerné hodnoty a ta to mi vyjde nizší částka než cena za kterou jsem koupil, tak budu dan platit tedy z té směrné nebo budu muset i tak platit z kupní, která byla vyšší ? Jeste dotaz, ctu tam neco ze pokud je ocenění nemovitosti tak se to da spočítat hned z toho a je to jednodušší. může to být i odhad pro banku, ktery nam znalec udelal ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.