Re: ukončení prac.poměru ve zkus.dobe
Být Vámi, bych to zatím neřešila. Může se stát, že ona nebude chtět po RD nastoupit zpět a ukončíte PP z jejího popudu. Nebo nedostane dítě do mat. školky, bude žádat o neplac. volno, které jí nepovolíte čerpat a tak se dohodnete na uk. PP. Každopádně bych to řešila až nastane čas - a bez odstupného (píšete, že je stále ve zkuš. době).
Tak já naopak bych to řešila už dávno, pokud je ve zkušební době nesmíte zrušit pouze v době prvních 14 dnů nemoci, protože tak platíte náhradu za dovolenou i když u vás takřka nic neodpracovala a ona může také plynule přejít na další těhotenství a zase budete platit náhradu za dovolenou ?
také jsem se divila, že už to neřešili dávno, ale snažila jsem se nastínit možnosti, jaké mají teď, když tamtu možnost prošvihli
jen co se zam-kyně dozví, že s ní nepočítáte a ona někdy v budoucnu počítala s dalším dítětem, tak je pravděpodobné, že si bude chtět "odbýt" těhotenství u Vás (protože jako nezaměstnaná by přišla o hodně peněz - PPM, dovolená apod.)
Díky, asi jsem to potřebovala natvrdo. Takže když je zaměstnanec ve zkušební době a onemocní, a v době nemoci předá zaměstnavateli ukončení pracovního poměru ve zkušební době s tím, že PP bude ukončen k datu ukončení pracovní neschopnosti, tak vlastně může být v zaměstnání ještě hodně dlouho.
Nějak nechápu co tím myslíte. Zaměstnavatel může zrušit PP kdykoliv během zkušební doby, mimo prvních 14 dní nemoci. Takže pokud by dal zrušení zaměstnanec s tím, že až skončí nemoc, tak zaměstnavatel klidně může 15. den nemoci zrušit PP bez jakýchkoliv problémů. Pokud ovšem zná zákoník práce a ví co a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.