Re: Výživné - soudní rozhodnutí
Na výživné pošlete 916,-Kč, zbývající částka do 2 500,- bude nabíhat jako dlužné výživné, proto doporučte zaměstnanci, aby si zbytek doplácel sám. Zřejmě by si měl zaměstnanec požádat o přepočet výživného, zdá se mi ta částka dost vysoká vůči jeho čisté mzdě.
Děkuji Vám. Soud schválil dohodu mezi rodiči na této částce. Zaměstnanec v té době ještě u nás nepracoval. Nastoupil nyní v červenci, proto zjišťuji jak to bude. Bude nejlepší, když si bude zbytek doplácet jak uvádíte. (Takže se odvádí první a druhá třetina.)
Děkuji za radu VH,dost dlouho jsem hledala v historii a našla pouze exekuční příkazy. Škoda, že neumím hledat jako VH. Nicméně hledám i jinde na internetu a našla jsem toto: Je-li dohoda mezi rodiči o úhradě uzavřena v r.2014, nemusí zam-tel dát souhlas s prováděním takové srážky. Dá-li však souhlas bude srážku považovat za přednostní a poměří ji s limitem do výše poloviny hrubé mzdy. Paní Jasná mi pomohla. Děkuji za váš čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.