Re: Výživné - soudní rozhodnutí
Na výživné pošlete 916,-Kč, zbývající částka do 2 500,- bude nabíhat jako dlužné výživné, proto doporučte zaměstnanci, aby si zbytek doplácel sám. Zřejmě by si měl zaměstnanec požádat o přepočet výživného, zdá se mi ta částka dost vysoká vůči jeho čisté mzdě.
Děkuji Vám. Soud schválil dohodu mezi rodiči na této částce. Zaměstnanec v té době ještě u nás nepracoval. Nastoupil nyní v červenci, proto zjišťuji jak to bude. Bude nejlepší, když si bude zbytek doplácet jak uvádíte. (Takže se odvádí první a druhá třetina.)
Takže na toto výživné jste neobdržela exekuční příkaz?
Děkuji za radu VH,dost dlouho jsem hledala v historii a našla pouze exekuční příkazy. Škoda, že neumím hledat jako VH. Nicméně hledám i jinde na internetu a našla jsem toto: Je-li dohoda mezi rodiči o úhradě uzavřena v r.2014, nemusí zam-tel dát souhlas s prováděním takové srážky. Dá-li však souhlas bude srážku považovat za přednostní a poměří ji s limitem do výše poloviny hrubé mzdy. Paní Jasná mi pomohla. Děkuji za váš čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
10. 7. 2014 12:41
Dobrý den, prosím mzdové o radu. Na základě soudního rozhodnutí, které zaměstnanec předložil zaměstnavateli, platí výživné na 1dítě 2500,-Kč. Má souhlas zaměstnavatele na odvod ze mzdy. Nemá jiné dítě ani manželku. Má minimální mzdu.
Výpočet: 7564-6189=1375
1375/3=458
Platba výživného (1+2 třetina) 916,-Kč.
Je to správně? Nebo se platí jenom 2 třetina přednostní, když to není exekuce?
Zbytek do 2500,-Kč doplatí sám?