Re: příspěvek ztele na penz.poj-hromadně
Posílám jednotlivě příspěvky za necelých 200 zaměstnanců celkem do osmi penzijních společností. Před pár lety jsem posílala hromadně, ale nebyla ale měla jsem problémy se sestavením a údržbou hromadného seznamu, navíc platby šly z firemního účtu až po 20. v měsíci a já posílala seznam "už" třeba 13. v měsíci, penzijní společnost mi psala proč posílám seznam, když ještě nemají platbu. A když jsem seznam poslala později (moje dovolená, nemoc), psal mi penzijní fond urgence a zase byl problém.
Takže teď posílám jednotlivě, poplatky za položky to firmě nijak nenavýšilo, máme výhodný bankovní balíček služeb.
A při penzijné reformě jsem to shledala jako velmi výhodné, protože platby penzijného připojištění a platby nově sjednaného doplňkového penzijního spoření se u téhož fondu posílají na jiný účet.
Re: příspěvek ztele na penz.poj-hromadně
>>Dobrý den, máte prosím zkušenost se
>>různých
>>fondů. pokud by to bylo hromadně, pak se zase musí
>>určitě filtrovat nějaký seznam a pro každý fond možná
>>jinak ?? můžete mi prosím poradit,zda je velký
>>problém,
>>když by platby penzijním fondům šly jednotlivě ?? moc
>>děkuji
>>myslím, že když jednotlivě, tak firma hradí poplatek
>>za převod, takže by to bylo dražší? o moc?
>Posílám jednotlivě příspěvky za necelých 200
>zaměstnanců celkem do osmi penzijních společností. Před pár
>lety jsem posílala hromadně, ale nebyla ale měla jsem
>problémy se sestavením a údržbou hromadného seznamu,
>navíc platby šly z firemního účtu až po 20. v měsíci a já
>posílala seznam "už" třeba 13. v měsíci, penzijní
>společnost mi psala proč posílám seznam, když ještě nemají
>platbu. A když jsem seznam poslala později (moje
>dovolená, nemoc), psal mi penzijní fond urgence a zase byl
>problém.
>Takže teď posílám jednotlivě, poplatky za položky to
>firmě nijak nenavýšilo, máme výhodný bankovní balíček
>služeb.
>A při penzijné reformě jsem to shledala jako velmi
>výhodné, protože platby penzijného připojištění a platby
>nově sjednaného doplňkového penzijního spoření se u
>téhož fondu posílají na jiný účet.
Ivo, vás mi seslalo samo nebe, takovou odpověď jsem si přála :-) já mám právě obavy z hromadného zasílání právě pro tu další práci navíc, např. Generali požaduje při každém zasílání vygenerovat soubor.csv na netu, kde vyfiltrují teď nevím co - VS a pod tím pošlu a každý měsíc znovu, což se mi vůbec ale vůbec nelíbí, jiná společnost také nabízela zase svůj program, který bych měla používat, nejraději bych posílala jednotlivě, navrhnu to vedoucímu, uvidím s jakou se potáži ... přeji si, aby to vyšlo a vám moc děkuji !!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.