Příspěvek ztele na penz.poj-hromadně?

• (neregistrovaný)

18. 7. 2014 12:11

Dobrý den, máte prosím zkušenost se zasílánímpříspěvku ztele na penzijní připojištění ?? u nás bylo rozhodnuto, že ztel bude přispívat, ale nikdo už neřeší jakou formou bude odesíláno na penzijní fondy, ani je nikdo nekontaktoval, tlačí mě do toho poskytovatel SW, že si tam mám já sama zavolat a že to máme posílat hromadně. Já ale nejsem kompetentní k jednání s fondy. Je velký problém, když platby příspěvků nepůjdou hromadně ale jednotlivě ..? těch plateb celkem mám asi 50 z různých fondů. pokud by to bylo hromadně, pak se zase musí určitě filtrovat nějaký seznam a pro každý fond možná jinak ?? můžete mi prosím poradit,zda je velký problém, když by platby penzijním fondům šly jednotlivě ?? moc děkuji
    myslím, že když jednotlivě, tak firma hradí poplatek za převod, takže by to bylo dražší? o moc?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2014 12:16

. (neregistrovaný)

Re: příspěvek ztele na penz.poj-hromadně
      https://www.ingpenzijnispolecnost.cz/pro-zamestnavatele/zamestnavatele/

http://www.allianz.cz/vse-o-allianz/penzijni-spolecnost/pro-zamestnavatele.html

https://www.axa.cz/getattachment/107f5b35-ef0f-48c6-934c-9f06d2a649d7/Instrukce-pro-mzdove-uctarny.aspx/

• 18. 7. 2014 12:37

iva. (neregistrovaný)

Posílám jednotlivě příspěvky za necelých 200 zaměstnanců celkem do osmi penzijních společností. Před pár lety jsem posílala hromadně, ale nebyla ale měla jsem problémy se sestavením a údržbou hromadného seznamu, navíc platby šly z firemního účtu až po 20. v měsíci a já posílala seznam "už" třeba 13. v měsíci, penzijní společnost mi psala proč posílám seznam, když ještě nemají platbu. A když jsem seznam poslala později (moje dovolená, nemoc), psal mi penzijní fond urgence a zase byl problém.
      Takže teď posílám jednotlivě, poplatky za položky to firmě nijak nenavýšilo, máme výhodný bankovní balíček služeb.
      A při penzijné reformě jsem to shledala jako velmi výhodné, protože platby penzijného připojištění a platby nově sjednaného doplňkového penzijního spoření se u téhož fondu posílají na jiný účet.

• 18. 7. 2014 12:47

jo (neregistrovaný)

>>Dobrý den, máte prosím zkušenost se

>>různých
      >>fondů. pokud by to bylo hromadně, pak se zase musí
      >>určitě filtrovat nějaký seznam a pro každý fond možná
      >>jinak ?? můžete mi prosím poradit,zda je velký
      >>problém,
      >>když by platby penzijním fondům šly jednotlivě ?? moc
      >>děkuji
      >>myslím, že když jednotlivě, tak firma hradí poplatek
      >>za převod, takže by to bylo dražší? o moc?
      >Posílám jednotlivě příspěvky za necelých 200
      >zaměstnanců celkem do osmi penzijních společností. Před pár
      >lety jsem posílala hromadně, ale nebyla ale měla jsem
      >problémy se sestavením a údržbou hromadného seznamu,
      >navíc platby šly z firemního účtu až po 20. v měsíci a já
      >posílala seznam "už" třeba 13. v měsíci, penzijní
      >společnost mi psala proč posílám seznam, když ještě nemají
      >platbu. A když jsem seznam poslala později (moje
      >dovolená, nemoc), psal mi penzijní fond urgence a zase byl
      >problém.
      >Takže teď posílám jednotlivě, poplatky za položky to
      >firmě nijak nenavýšilo, máme výhodný bankovní balíček
      >služeb.
      >A při penzijné reformě jsem to shledala jako velmi
      >výhodné, protože platby penzijného připojištění a platby
      >nově sjednaného doplňkového penzijního spoření se u
      >téhož fondu posílají na jiný účet.
      Ivo, vás mi seslalo samo nebe, takovou odpověď jsem si přála :-) já mám právě obavy z hromadného zasílání právě pro tu další práci navíc, např. Generali požaduje při každém zasílání vygenerovat soubor.csv na netu, kde vyfiltrují teď nevím co - VS a pod tím pošlu a každý měsíc znovu, což se mi vůbec ale vůbec nelíbí, jiná společnost také nabízela zase svůj program, který bych měla používat, nejraději bych posílala jednotlivě, navrhnu to vedoucímu, uvidím s jakou se potáži ... přeji si, aby to vyšlo a vám moc děkuji !!!

• 18. 7. 2014 14:33

iva. (neregistrovaný)

Držím palce, já jsem prezentovala jen své zkušenosti, firma s tisícovkou zaměstnanců na to bude mít asi jiný názor. :-)
      Hezký víkend přeji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).