Re: neomluvená absence
Podklady k neoml.absenci Vám musí dát jeho nadřízený. Neodvedl -li žádnou práci a nedá-li mu neomluvenopu absenci, má nárok dokonce i na minimální mzdu, přestože nepracoval. Zřejmě to ví a dělá si z Vás docela nemístnou legraci. Ale Vy , jako mzdová toto nebudete řešit saqma. Od toho má šéfa a ten je za to placený.
Pokud to neví, může po něm žádat, aby dodržoval základní pracovní povinnosti a to je výkon práce podle pr.smlouvy a řídit se pokyny nadřízeného.
Moc děkuji za odpověď. Vedoucí mi volal co se děje a zda mu může dát neomluvenou absenci. Přiznám se, že nevím. Myslela jsem si, že to nelze, protože ho neposlal domů. A ano, dělá si z nás (slušně řečeno) legraci. Vedoucí ho upozornil (dle mých pokynů), že je povinen dodržovat prac. smlouvu a podepsanou prac. náplň, ale jemu je to prý jedno. Tak co s ním? Popravdě je to na pár facek.
Když mu nechcete dát okamžité zrušení , což už nestojí za to, když končí 31.7., nezaplatila bych mu za to nicnedělání jen minimální mzdu za tu dobu , když si o to koleduje.A co se týká výstupní prohlídky , není to povinnost, některé podniky posílají u prací, které jsou rizikové, aby se jistili, že odcházel zdráv,což je podle mě stejně k ničemu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.