Re: §55 okamžité zrušení PP
-platil firemní kartou
-zatím je důkaz jednou
-důkazem je kamerový systém z čerpací stanice
To je zatím 50 litrů nafty, vedoucí mi říká, že má ale rozdíl ve skutečnosti 300 litrů za 6/2014 (to je rozdíl kolik proteče litrů nafty motorem - přes počítač a skutečností kolik by měl mít při tom co natankoval)
Před děkuju, jste hodná za jakoukoliv odpověď
pachatel krádeže, který okrádá zaměstnance, je i podle názoru většiny soudů odpovědný za své úmyslné jednání a ok. zrušení by bylo dostatečně odůvodněno, i když by byla škoda menší než 5.000.-Kč, což je hranice pro stíhání za trestný čin. Přesto lze podat trestní oznámení, ať se tím plolicie zabývá a získá od podezřleého vysvětlení, co a jak. Druhá věc je důkazní břemeno zam-tele, zda je schopen nějak prokázat, že ke krádeži došlo, že se jí dopustil konkretní zam-nec, jak, kdy, kolik a td.Byl přistižem, viděn, natočen nebo se vyhcází jen z účetního rozdílu natankovaných PHM a spotřebovaných podle nějaké normy? To je rozhodující.
Konkrétní řidič viděn na kamerovém systému, tankování 50 l do kanystrů, mezi tankováním do nádrže. To si myslím, že by mohlo stačit na ten §55... Zažádali jsme o další záznamy z čerp. stanice, takže uvidíme zda toho nebude časem více. Moc všem děkuju!
No já jsem pochopila, co tím bylo míněno, jen jsem si rejpla, protože z hlediska jazyka českého je to nesmysl, zkratka pro firmu se tvoří z prvního a posledního písmena, takže správně mělo být uvedeno ve vaší fě.... i když to vypadá divně.... Ono zkratku fy používá kde kdo a blbě.... :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.