Re: Zánik firmy a MD
Nesměla byste dostat výpověď pro nadbytečnost. Ale v případě, že se zaměstnavatel ruší, ji dostat můžete, přesněji musíte (nebo se na ukončení dohodnout z důvodu rušení zaměstnavatele), protože nemůžete být vedena pod neexistujícím zaměstnavatelem. Náleží Vám odstupné. Předpokládám, že firma jde do insolvence a že je tam nějak správce, kontaktujte ho, je potřeba to rychle vyřešit. Nebo jak to myslíte, že firma zanikla?
Re: Zánik firmy či zánik zaměstnavatele
Na druhou stranu i nepodnikající osoba může být zaměstnavatelem. Jen abyste jednou nemusela shánět na komunikaci s nimi Melindu Gordon.
Výňatek z odpovědi na dotaz na stránkách spolcest.cz
2) zaměstnavatel ukončil svoji činnost ..... Důležité si je uvědomit, že zaměstnavatel má právo, ale nikoliv povinnost dát Vám výpověď. Nezaniká-li zaměstnavatel (je třeba rozlišit ukončení činnosti a zánik zaměstnavatele jako takového), nic mu nebrání v tom Vás zatím "neřešit" a počkat jaká bude situace v době, kdy Vám bude končit rodičovská dovolená (zaměstnavatel může kalkulovat s tím, že třeba pro Vás v mezičase zase bude mít práci, s tím, že sama požádáte o ukončení pracovního poměru, protože nebudete mít hlídání pro dítě, že bude mít víc času na to sehnat finanční prostředky na odstupné i s tím, že v mezičase zbankrotuje..) ....
http://www.spolcest.cz/obcanska-poradna-jm/internetova-poradna/1/4011/
Re: Zánik firmy či zánik zaměstnavatele
Majitelé FO, podali odhlášky jako zaměstnavatelé na OSSZ a VZP a tím mne právě vyzvali z těchto institucí, že se mnou měli ukončit i PP.Ale přeci ND a pak MD bude vypláceno v och. lhůtě a tudíž i tato doba je mi započítávána na důchod a pro VZP za mne bude platit stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.