Vlákno názorů k dotazu Příspěvek zam-tele na ŽP nebo penzijko od jasná. - Re: Příspěvek zam-tele na ŽP nebo penzij Ano, posuzuje...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2014 11:26

jasná. (neregistrovaný)

Re: Příspěvek zam-tele na ŽP nebo penzij
    Ano, posuzuje se u každého zaměstnavatele samostatně.

• 8. 8. 2014 11:49

Kara (neregistrovaný)

Díky za potvrzení, tak jsem si to dosud myslela.
    Teď mě ale znejistěla jedna účetní, která řešila, že zaměstnanec, který nastoupil, dostal v předešlé firmě už 30 tis., tak že ona už bude muset příspěvek dodaňovat. Což mi přišlo jako blbost, v životě jsem nezjišťovala, kolik už v tom roce dostal. Pouze sleduji, kolik dostal zde a jak se dostanu na 30 tis, tak dál začínám dodaňovat. A je jedno, jestli těch 30 tis dostane od ledna do prosince, tj. za celý rok nebo od září (nástup) až listopad (výstup). Ale také mě znejistěl ZDP § 6/9/p: od daně je osvobozena...platba zaměstnavatele v celkovém úhrnu nejvýše 30000 Kč ročně.
    Což mi přišlo, jako že si to má hlídat ten zaměstnanec a jakmile dostal od zaměstnavatelů v roce víc než 30000, musí si to dodanit.
    Ale to je vlastně blbost, protože ten § mluví k zaměstnavateli a říká mu, co nad jaký limit musí dodaňovat on.
    Takže díky za potvrzení, jeden dneska nikdy neví, jaký špek se objeví.

• 8. 8. 2014 11:55

jasná. (neregistrovaný)

To je to slovíčkaření. V zákoně stojí : platba zaměstnavatele v
    celkovém úhrnu nejvýše 30000 Kč ročně. Muselo by být : platba zaměstnavatelů.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).