Re: Souběh funkcí
Karo,
nemaje plzeňskou fakultu neporadím, pouze ocituji Právního rádce 8/2014, str.: 6
"Může člen statutárního orgánu právnické osoby uzavřít najednou pracovní smlouvu a smlouvu o výkonu funkce? Zákon jasnou odpověď nenabízí. Před 1. lednem 201 šlo přitom o běžnou a zákonem posvěcenou praxi. Tvůrce ZOK Bohumil Havel v tom problém nevidí a říká, že to není zakázané, a tudíž je to dovolené."
Pro mne z toho vyplývá, že jsou potřebné akutní novely jak NOZ tak i ZOK, i když si 29 údajných "expertů" myslí něco jiného.
I Mareček Bendů se vyjádřil, že novela je nesmysl, ale co čekat od absolventa plzeňských práv, který byl poslancem zpravodajem k NOZ, že.
Hezký den!
Re: Souběh funkcí
Trošku si s tiskovým odporem ministerstva spravedlnosti dopisuji, psala jsem jim, že se mi zdůvodnění paragrafem 1791 NOZ zdá nesmyslné, ale trvají na svém (nemožnost sjednání smlouvy se stejnou činností, kterou provádí statutár). Jak to vidíte Vy? Jinak ale sjednání jiné smlouvy (s jinou činností) pod nich nic nebrání. Ale odkaz na § 1791 si stále přijde jako nesmysl. Čekám od nich na další vysvětlení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.