Re: poskytnutí stravenky ano či ne?
Jestli jsem pochopila váš dotaz, tak vy neposkytujete zaměstnancům stravenky, ale příspěvek na stravování, protože obědy vám fakturuje poskytovatel obědů. Ten oběd je jen jeden a poskytuje ho tomu vašemu zaměstnanci ta druhá společnost. V tomto případě už nemáte příspěvek na stravování poskytnout na co.
Účtování do období ano. Ale z hlediska daňové uznatelnosti, můžete mít při kontrole FÚ problém. Některé FÚ jsou benevolentní, jiné ne. Správně byste měli stravenky poskytovat předem, a to při vašem systému (obědy i stravenky) nelze, protože dopředu nevíte na kolik obědů zaměstnanec půjde.
Pokud opravdu máte ve svém vnitřním předpise, že zaměstnnacům poskytujete současně buď stravenky nebo příspěvek na stravování, tak v tomto konkrétním případě nic nebrání z hlediska daňového tomuto zaměstnanci stravenky poskytnout.
(Jak to má s obědem u druhého zaměstnavatele není vaše starost. Je to jen shoda okolností, že na obědy chodíte obě firmy do stejné jídelny.)
Tak jsem to taky pochopila, ale víte co mi nejde do hlavy, když u nás má 0,75 uvazku což je 6 hodin a v druhé firmě má 0,25 úvazek tedy na 2 hodiny, tak přece nemůže mít u nich odpracované potřebné 3 hodiny aby měl nárok na příspěvek. Ale to mi může být jedno. Děkuji vám moc!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.