Re: Money-zaúčtování mezd, prosím "maxx"
To tam nikde nemám...
Ještě mám dotaz, jak vlastně mzdu zadat. Na kartě zaměstnance je totiž záložka mzdy i záložka přidat mzdové období. Když chci u zaměstnance zadat za září mzdu, postupuji režie/mzdy/přidat mzdu, nebo musím předtím na kartě zaměstnance přidat mzdové období?
Projděte si všechny záložky na kartě zaměstnanci. Někde tam bude kolonka na vyplnění ZP. Omlouvám se, ale momentálně nejsem v programu, takže pátrám v paměti.
Co se týče zpracování mezd, tj. nový měsíc, tak se přidává mzdy v záložce mzdy (zřejmě jak píšete). Na kartě zaměstnance nepřidáváte nové mzdové období. To platí pouze při změně údajů zaměstnace, napři. zvýšení platu, narození dítěte apod. Program se Vás ptá, zda chcete údaj zapsat do nového období či nikoliv.
Zítra budu u PC v programu Money. Pokud si nebudete jistá napište mi na promis@email.cz a zkusíme to doladit.
Promis zodpověděl (-a) všechny otázky za mě.
Na kartě zaměstnance, když to otevřete, nahoře najdete záložku Mzdy, dole jsou ještě takové podzáložky - najdete Platby a zúčtování -tam se vyplňuje zdravnotní pojištění, na jiné záloce zase podepsané prohlášení, děti atd.
Ještě dodám - nové období na kartu zaměstnance přidáváte také v lednu při přepočtu dovolené na nový rok. Doporučuju do textu nového období napsat, proč se zadává (dovolené na nový rok, ukončení slevy na dítě, zvýšení mzdy apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.