Re: proplacení svátku
Já to totiž zadávám do Pohody a tak mi to program počítá, proto jsem z toho zmatená, a chtěla jsem to zkontrolovat a uplně jsem se do toho zamotala. On má totiž skutečně odpracováno 197 hodin, fond je 176 hodin a přesčasy má celkem 21 hodin a z toho 9,5 odpracovaných ve svátek.
197x160 31520
připlatek za přesčas 11,5 hodin 466,79
příplatek za svátek 9,5 1542,47
hrubá 33529 kč
chtěla jsem si vypočítat kolik bude mít jen za ten den svátku a já tam pořád zadávala 9,5 za svátek i 9,5 za přesčas a to mi asi udělalo ten chaos, ale pořád nevím proč za ten přesčas neni příplatek také za celých 9,5 když to vlastně přes čas byl taky.
Přesčas je práce nad stanovenou týdenní pracovní dobu vyplývající z předem stanoveného rozvržení pracovní doby a konaná mimo rámec rozvrhu pracovních směn.
Po - Pá = 40
Takže přesčas je jenom to, co odpracoval nad 8 hodin.
197 * 160 = 31520
Přesčasový příplatek
197 - 184 = 13
13 * 162,36 = 528
Příplatek za svátek
9,5 * 162,36 = 1543
Tak to už máme stejně, ale já mám fond pracovní doby 176 a vy 184 kč, tam se právě rozcházíme v tom příplatku za svátek
v říjnu měli odpracovat zaměstnanci 176 hodin (+8 hodin svátku to pracovat neměli měli svátek) , takže tam mi právě nevychází ten přesčas, vy to máte ze 184 fondem pracovní doby a já 176
protože odpracovat měli v říjnu 176 hodin a oni odpracovali 197 tak mi právě vychází 21 přesčas
Ne, to nemůžete brát, že neměli pracovat. Oni na ten den měli přece naplánovanou směnu, která jim odpadla v důsledku svátku. Takže oni měli v říjnu pracovat 184 h. Ale protože je to svátek, tak nepracují, ale do fondu se započítat musí.
A pokud v ten sváteční den (který spadá do období, kdy mají plánované směny, tzn. po až pá) pracoval a odpracoval 9,5 h, pak těch 8 h není přesčasem, přesčasem je jen to, co odpracovali nad plánovanou směnu, tzn. 1,5 h.
Ráno jsem Vám to už kopírovala.
§78, odst.1
i) prací přesčas práce konaná zaměstnancem na příkaz zaměstnavatele nebo s jeho souhlasem nad stanovenou týdenní pracovní dobu vyplývající z předem stanoveného rozvržení pracovní doby a konaná mimo rámec rozvrhu pracovních směn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.