Re: DP si přehazují FÚ jako brambor
to zkoušel jako první...s vysvětlením, že bylo přijato jinde (razítko z podatelny na FÚ v Pb to nemůžou ..a nebo nechtějí, já fakt nevím...přijmout v Písku)...já osobně si myslím, že je to jen o schopnosti vyhovět...dotyčný je nyní na fú, kam bylo podáno špatně, snad se mu podaří to chybné DP nějakým způsobem vyžádat a zlikvidovat a podá nové řádné...možná jsme naivka, ale snad to tak půjde....
>>A co požádat o předání DP dle jeho místní
>>příslušnosti
>>z FÚ A do FÚ B- že došlo omylem k podání na jiný
>>úřad?
nemá o co žádat. ÚzP to musí samo postoupit - § 75 DŘ.
>
>to zkoušel jako první...s vysvětlením, že bylo přijato
>jinde (razítko z podatelny na FÚ v Pb to nemůžou ..a
>nebo nechtějí, já fakt nevím...přijmout v Písku)...já
>osobně si myslím, že je to jen o schopnosti
>vyhovět...dotyčný je nyní na fú, kam bylo podáno špatně, snad se
>mu podaří to chybné DP nějakým způsobem vyžádat a
>zlikvidovat a podá nové řádné...možná jsme naivka, ale
>snad to tak půjde....
regulérně nejde nic vyžádat zpět a zlikvidovat a už vůbec ne podávat nějaké další řádné.
je to celé divné. je si jistý, že nežádal dříve o delegaci? že nepatřil na A a nezapomněl oznámit změnu bydliště?
je úplně jedno, že je to pokaždé jiný kraj - FÚ i tak postupuje, podstatné je, že máte kopii s podacím razítkem z podatelny - vy můžete podávat kdekoliv v celé republice. žádná varianta, že vám někdo vrátí zpět přiznání není přípustná, je to platné podání a ostatní vás už nemusí zajímat. Fú má přístup do registrů, provede stěhování samo z moci úřední, pokud zjistí, že došlo k nějakým změnám adresy, jediné co se může stát je to, že nějakou dobu bude trvat "fyzické" postoupení písemnosti a nemusí se stihnout lhůta pro vrácení přeplatku 30 dnů. Stává se , že někdy je postoupena písemnost až po několika týdnech, kdy ležela např. na FÚ v Praze a patřila někde jinde.....
divné to je...pracuje v A, bydlí v A, zaměstnavatel má sídla v A, jen trvalé bydliště (nikdy ho nezměnil) je v místě B... dříve nikdy nic nepodával, vyrovnání daní prováděl vždy zaměstnavatel, nikdy nepodnikal ani neměl z jiného důvodu povinnost podávat DP...toto byla premiéra...počkám, s čím přijde z fú...děkuji za reakce
to byla odpověď pro tazatelku o:))))
a opět - pokud je to fyzická osoba, což je, tak patří podle trvalého bydliště, takže do "B". a je úplně jedno, kde bydlí, kdo zaměstnává....FÚ sám postupuje na příslušný úřad , a ten peníze vrací. Do 30 dnů musí přijít buď peníze nebo nějaká výzva k doplnění něčeho. A jsou povinni neprodleně postoupit!!
pracovala jsem na fú, a opravdu nevím, kdo vám tohle vůbec může říct?
Všechno je možné. Já si podávala dodatečné přiznání kvůli odpočtu na poplatníka. Vratka už přišla. Zpracovávala jsem ještě jedno, jsme pod jedním FÚ, u ní žádali potvrzení od kdy je v důchodu, dodnes nemá vratku na účtě. A to sedí berušky vedle sebe v kanclíku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.