Re: Pronájem načerno - finanční úřad
>ale žádnou novou jí dodnes nedal.
Kamarádka neumí psát, že by jí napsala sama a dala jí ona jemu?
Taktéž žádala o>vyúčtování, neboť požadoval hromadu peněz za nedoplatek za
>energie
a zaplatila?
a také kvůli příspěvku na bydlení, taktéž
>nesčetněkrát a bezúspěšně.
takže příspěvek nedostala?
>nabídka pronájmů v jejím okolí je bídná
cože? bídná nabídka? kde???
, navíc skoro
>všude požadují kauci, na kterou momentálně nemá. Udat
>ho FÚ asi nemůže
může
, protože nemá smlouvu a tím pádem ani
>žádná práva k bytu a mohl by jí asi ze dne na den z
>bytu vyhodit, že? to může tak jako tak
Ale zajímalo by mě, co v takovém
>případě pronajímatel riskuje, myslím tím, jaké zákony
>porušuje, nebo jaká je sankce, pokuta atd.
anonymním udáním neriskuje nic, ono nejde o to jen udat, ale taky dokázat
Katko, když ji pronajímatel dodnes žádnou smlouvu nedal, přestože dřív nějaká smlouva mezi nimi existovala, ale nyní zůstalo jen u slibů, tak k tomu má jistě nějaký důvod, proč jí tu smlouvu nechce dát (pronájem načerno). Vážně si myslíte, že kdyby si nějakou smlouvu sepsala sama, že by ji tu smlouvu podepsal???
Ano, nedoplatek (alespoň nějakou část) musela zaplatit, neboť jí pronajímatel vyhrožoval vystěhováním, což bez smlouvy může udělat a ona nemá s malými dětmi kam jít. A bez řádného vyúčtování vám sociálka žádný příspěvek na bydlení opravdu nedá.
Ano, nabídka pronájmů v jejím okolí je opravdu mizerná, a když už by nějaký byt k mání byl, nemá bohužel na jeho kauci, která obvykle činí 2 až 3 nájmy dopředu.
Katko, chtěla jsem vědět, co majitel bytu, který neodvádí daň z příjmu riskuje, jaké zákony porušuje, co mu hrozí atd. Místo odpovědi se ptáte na zbytečné otázky. Jestli odpověď neznáte, tak prosím nereagujte. Děkuji
Mně se líbí, jak většinou v diskuzích odpovídají hlavně ti, kteří ani odpověď neznají, ale hned soudí, kdo co jak :-D Nebo nemají žádnou zkušenost, jak to někdy v životě chodí, ale hned jsou se vším hotoví a mají jasno :-D Já se tady ptám, co hrozí člověku, který pronajímá byt a neodvádí daň z příjmu. Myslím, že zbytek není vůbec podstatný. Jestli znáte odpověď na moji otázku, tak odpovězte, jestli nevíte, tak neodpovídejte - jednoduché.
Progresko, odpovídáme zdarma ve svém volném čase, ale...
Docela neradi odpovídáme na dotazy coby, kdyby a už vůbec neradi odpovídáme na dotazy, kdy si tazatel vynucuje odpověď tímto způsobem.
Samozřejmě že vím, jsem odborník na daně, ale nepovím.
Jen poznámka, kde není žalobce, tam není soudce. Vaše kamarádka nemá dle Vás jinou volbu, tak to neřešte.
Mj. třeba zdaňuje, ale neumí napsat smlouvu podle nového obč. zákoníku.
Já si vážím toho, že se snaží někdo pomoci ve svém volném čase a zcela zdarma a položila jsem zřetelnou otázku, na kterou musí existovat jednoznačná odpověď, nežádám o žádné coby, kdyby a rozhodně si odpověď nevynucuji způsobem, který tato diskuze nedovoluje. Když nechcete odpovědět, tak nechápu, proč se do diskuze vůbec zapojujete :-)
Tímto s Vámi diskuzi končím, ráda bych nechala prostor tomu, kdo bude ochotnější poradit :-) Děkuji.
Prostudovat NOZ § 2237, § 2238, § 3074, ..
Doporučuji právníka, odborníka ve věci dané. Není snadné radit, když nájem začal v době účinnosti zákona č. 40/1964 Sb. a pokračuje v době účinnosti zákona 89/2012 Sb.
Co se vyúčtování za služby týká, přehled předpisů k tomuto jsem již posílala v odkazu k Vašemu dotazu "Vyúčtování služeb v pronajatém bytě" dne 16.2.2015, jen tam jste se jmenovala jinak
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.