Re: OT- Pro pobavení- dokument od zaměst
Tohle bylo alespoň od zaměstnance - laika. Ale loni mě nadzvedl článek v jednom časopisu, kde chtěli čtenářům poradit jak na ukončení prac. poměru. Nadpis a věty od redaktorky byly zcela správně o dohodě o ukončení, ale následovaly rady od právníka - a tam najednou nám už důvěrně známá "výpověď dohodou".
No co občas zaznívá v televizi.....také nic moc nejen v seriálech, občas i ve zprávách, a zaručené informace kolik dostanou zpět lidé na daních- pak mě bombardují telefonáty a chtějí také vrátit- říkali to v televizi- nevysvětlíte zaměstnanci na poloviční úvazek, že žádné daně nezaplatil, tak není z čeho vracet......no také to jistě znáte...
To já jsem se pobavila u studijního materiálu jedné školy v oblasti pracovního práva: Zamtel nemůže zrušit pp v prvních 21 dnech DPN. Zamtel také nemůže zrušit pp v době prvních 14ti dnech trvání pracovního poměru.. - Když jsem chtěla znát vysvětlení věty druhé (že 21 dní DPN už neplatí nevěřili ani po předložení náležitých paragrafů), bylo mi řečeno, že to je u nového zaměstnání..takže vlastně musíte každého zaměstnávat minimálně 14 dní :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.