Re: OT- Pro pobavení- dokument od zaměst
Tohle bylo alespoň od zaměstnance - laika. Ale loni mě nadzvedl článek v jednom časopisu, kde chtěli čtenářům poradit jak na ukončení prac. poměru. Nadpis a věty od redaktorky byly zcela správně o dohodě o ukončení, ale následovaly rady od právníka - a tam najednou nám už důvěrně známá "výpověď dohodou".
No co občas zaznívá v televizi.....také nic moc nejen v seriálech, občas i ve zprávách, a zaručené informace kolik dostanou zpět lidé na daních- pak mě bombardují telefonáty a chtějí také vrátit- říkali to v televizi- nevysvětlíte zaměstnanci na poloviční úvazek, že žádné daně nezaplatil, tak není z čeho vracet......no také to jistě znáte...
To já jsem se pobavila u studijního materiálu jedné školy v oblasti pracovního práva: Zamtel nemůže zrušit pp v prvních 21 dnech DPN. Zamtel také nemůže zrušit pp v době prvních 14ti dnech trvání pracovního poměru.. - Když jsem chtěla znát vysvětlení věty druhé (že 21 dní DPN už neplatí nevěřili ani po předložení náležitých paragrafů), bylo mi řečeno, že to je u nového zaměstnání..takže vlastně musíte každého zaměstnávat minimálně 14 dní :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
11. 3. 2015 13:29
Dobrý den,
zdravím všechny přítomné, dnes mě pobavila paní- poslala žádost o ukončení DPČ- dohodou.
Přes to, že jsem jí znění diktovala do telefonu.
Dokument na zmuchlaném, zamaštěném papírku z diáře- 13x 7 cm.
Cituji: Dávám výpověď dohodou z pracovního poměru- dle smlouvy se 14 denní výpovědí. Ke dni...26.3.2015.
Podpis
Přeji hezký den. Monika