Vlákno názorů k dotazu Žádost emailem od ÚP o zaměstnanci od jasná. - Re: Žádost emailem od ÚP o zaměstnanci Je povinnost...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2015 8:52

jasná. (neregistrovaný)

Re: Žádost emailem od ÚP o zaměstnanci
    Je povinnost zaměstnance vše potřebné na ÚP doručit. Zavolala bych na ÚP a vysvětlila pracovnici, že jste potvrzení o výdělku zaměstnanci předal, ať jej požadují po něm, případně pošlou zaměstnance do firmy pro nové potvrzení.

• 14. 4. 2015 8:56

katka2 (neregistrovaný)

Třeba on už na úp není a třeba si paní dořešuje leden (?). Udělala bych co Iva.

• 14. 4. 2015 9:37

libe (neregistrovaný)

Stalo se mi to minulý rok u zaměstnance, který byl neskutečný bordelář a otrava. Neustále všechno ztrácel a přidělával všem jen práci. Po uplynutí doby určité a ukončení PP se na mě obrátil emailem ÚP s tím, že chtěl doložit všechny věci, které jsme zaměstnanci 3 týdny předtím poslali a ten si je i převzal (měla jsem dodejku). Zavolala jsem pí. úřednici, kde jsem ji jen slušně vysvětlila, že jsem to bývalému zaměstnanci posílala před krátkou dobou a tudíž by to měl být primárně on, kdo by měl doložit potřebné věci. Paní úřednice na mě vyjela a doslova mi vyhrožovala, že mi pošle kontrolu, protože neposkytuji součinnost. V žádném případě nemám problém, cokoliv poslat. Dělám to prakticky pořád, ale tohle jednání mě úplně vytočilo. Nevidím důvod, proč bych měla mít zodpovědnost a povinnost jen já. Podporovat flákače nechci a nebudu. Na nátlakové jednání úřednice jsem upozornila jejího vedoucího oddělení. Byla to moje druhá stížnost v životě, ale tahle paní úřednice si ji zasloužila. Nemluvím o našem bývalém zaměstnanci. Jinak doklady posílám převážně datovkami. Zcela vyjímečně něco málo emailem.

• 14. 4. 2015 13:27

kl (neregistrovaný)

Dobrý den, stalo se to asi před 2 měsíci, že paní také bordelářka, ačkoliv vše měla, tak na ÚP nedonesla. Volala mi "beruška" z ÚP, jestli bych jim to nemohla poslat znovu. Byla milá, takže jsem naskenovala a poslala. Druhý den volala, že nic nedostala, takže jsem posílala jí asi 3x, pak kolegyni asi 3x, ale stále to hlásilo, že to neprošlo, že tam mají chybu.
    To už mi začala také vyhrožovat, že na mě pošle kontrolu pro nesoučinnost a to mě pak vytočilo. Ráno jsem tam naběhla k jejich vedoucí, ukázala jí, že z mé strany snaha byla, ačkoliv to není moje povinnost a samozřejmě měli oni problém v poště. A perlička na konec: ptám se "berušky" na ÚP, jestli jí to třeba nespadlo do spamu ... a ona na to, my tu nic takového nemáme, jen nevyžádanou poštu ... na to už pak není komentář ... pevné nervy všem.

• 14. 4. 2015 15:06

Lenka F. (neregistrovaný)

Za problémového zaměstnance bych asi taky nic neposlala, ale jinak se mi párkrát stalo že ode mě z ÚP chtěli kopii něčeho mailem, vždycky ale slušně požádali a na odeslaný e-mail přišlo poděkování. Hlavně některým dohodářům dělá problém včas odevzdat potvrzení za nekolidující zaměstnání. Kdyby mi ale měl někdo vyhrožovat nebo nadávat, tak bych s posíláním skončila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).