Re: pravděpodobný výdělek-náhrada nemoc
to vím, bohužel jsem k tomu přišla jak slepý k houslím, mzdy mi byly "přidány" nedávno k účetnictví po té, co se rychle a ve zlém firma rozešla se mzdovou ú. s tím, že pro těch pár lidí, co máme, nebude už novou nabírat. jsme malé sro a bohužel si pan majitel o spoustě věcí myslí, že jsou to zbytečnosti. Pomalu to musím dát do pořádku, ale teď máme za chvíli výplatní termín a zrovna toto....
Ze znění zákona jsem vyrozuměla, že máme možnost volby mezi tím, jaká by byla obvyklá výše jeho mzdy včetně případných odměn, nebo stanovit dle výše mzdy zam-ců vykonávajících stejnou práci.
Nevím ale, zda vycházet z jejich průměrů spočítaných za I.čtvtletí, či z dubnových mezd. Zaměstnanci mají u nás poměrně nízký základ (na hranici MM) + výkonové odměny, které jsou velmi pohyblivé a závislé na konkrétních ukončených zakázkách, takže někdy jsou prakticky na základu a někdy vylítnou i na 30tis. Dopředu je toto těžké odhadnout, některé zakázky se táhnou i několik měsíců a odměna je vyplacena až po jejich dokončení.
Pokud byste mi mohla poradit, budu velmi ráda. děkuji i.
Re: pravděpodobný výdělek-náhrada nemoc
Rozhodnout se musíte Vy, co si vyberet, o obou možnostech jste psala, je vidět, že o tom něco víte.Přihlížejte zejména na to, abyste zbytečně nepoškodila zaměstnance a výdělek byl pravděpodobný, proto se také tak nazývá. Pravděpodobný výdělek je snad ten nejmenší problém,který Vás mohl v MÚ potkat věřte mi. Doufám, že Vám moje rada pomohla, peskování není můj styl :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.