Re: vzdání se stravenek
U nás si bere stravenky do závodní jídelny 1/3 lidí, stravenky "ven" (= Sodexo) také 1/3 lidí a ta poslední třetina nechce žádné stravenky a nemá na to ani žádný papír.
To jako že kdybych nechtěla stravenky, tak bych musela napsat slohovou práci na téma "umím vařit a nosím si oběd v kastrůlku z domu?" :-)))
Sice se nikdo nemůže vzdát toho, na co má nárok, ale zároveň si myslím, že nelze zaměstnance nutit, aby si bral něco, na co musí doplácet. Možná by to chtělo ještě vysvětlení od VH nebo Páji. Protože nevím, že by někde bylo uzákoněno, že musím na něco doplácet.
Asi tomu nerozumím. Stravenka je benefit od zaměstnavatele. To tedy znamená, že pokud např. zaměstnavatel jako benefit má např. návštěvu fitka, rekreace ve firemním zařízení a pod.,tak zaměstnanec je povinen chodit do fitka, na dovolenou jet do firemního zařízení a pod? Na srážku ze mzdy na stravenky je potřeba podepsat dohodu o srážkách, co když ji zaměstnanec nepodepíše?
Ale on NIC odečíst nechce, protože ty stravenky nechce !! Navíc , domnívám se, že se nesmí sice vzdát svých nároků, ale to jsou takové, kde není jeho spoluúčast, např. stravné, dovolená atd. Ale stravenky jsou de facto nenárokové - zaměstnavatel je může poskytnout a nemusí. Pak, dle mne, je už na rozhodnutí zaměstnance, zda nabídku využije, nebo ne.
Přece ho nikdo nemůže nutit, nebo mi napište na základě čeho, k tomu, aby si stravenky koupil i když za sníženou cenu. Toť můj laický názor a moc ráda se poučím , jak je to tedy správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.