Vlákno názorů k dotazu Vzdání se stravenek od HRka - Re: vzdání se stravenek Dle mého názoru se vzdát...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2015 11:06

HRka (neregistrovaný)

Re: vzdání se stravenek
    Dle mého názoru se vzdát může. U nás nemáme stravenky, ale jídelnu, přispíváme na stravné (to je strháváno ze mzdy). To bychom pak museli naše zaměstnance NUTIT aby na jídlo chodili (a dojídali :-), jako ve školce) - vtip. Zdaleka ne všichni možnost závodního stravování u nás využívají a nosí si jídlo z domova. Nikdy jsme s nimi nic nesepisovali, že se vzdávají levného oběda;-)

• 14. 5. 2015 15:36

Lanka F. (neregistrovaný)

U nás dostávají zaměstnanci oběd zdarma a také je nikdo nenutí obědy odebírat, myslím si že ani nemůže. Já sama také někdy oběd neberu, když se mi netrefí do mé chuti.

• 16. 5. 2015 10:17

xxxx (neregistrovaný)

děkuji vám všem za vaše názory, jak jsem psala, zaměstnanec má malý úvazek a dle zákona o životním a existenčním minimu mu nesmí mzdová účetní srazit pod určitou částkou. Jak tady na diskuzním foru zaznělo, mohli bychom mu stravenky poslat poštou, neděláme to, protože musí zaplatit stravenky hotově. Tak mě napadl ještě jeden dotaz, kdyby jsme je poslali poštou a on by podepsal prohlášení, že i přes jeho nízký úvazek, tuto částku mu můžeme srazit ze mzdy, neporušili bychom něco? Smíme to vůbec? Když si čtu na diskuzním foru, např. ohledně exekucí, tak vždycky tomu zaměstnanci musí zůstat existenční minimum. On nemá exekuce, má důchod a plno úvazku u jiných firem a časově velmi, velmi zaneprázdněn. Takže, aby přišel osobně je nereálné, když se mu dovolám, tak to beru že mám dneska šťastný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).